800.000 buitenlandse toeristen met Pasen

Zo’n 800.000 buitenlanders brengen de paasdagen door in Nederland. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Vorig jaar bezochten 850.000 buitenlanders ons land, 50.000 meer dan de verwachting voor dit jaar. Pasen valt dit jaar op 4 en 5 april en wordt gezien als de opening van het toeristische seizoen.

Met name het feit dat Pasen eerder in het seizoen valt en de wisselvallige weersverwachting zorgt voor deze daling. Daarnaast trekken, net als vorig jaar, zo’n 450.000 Nederlanders eropuit tijdens de paasdagen, waarvan 250.000 in eigen land.

Meeste toeristen uit Duitsland
Van de 800.000 buitenlandse dag- en verblijfstoeristen komt naar schatting zo’n 65 procent uit Duitsland, 25 procent uit België en ongeveer 10 procent uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië.

Bungalow en kamperen populair
Daarnaast gaan 250.000 Nederlanders in eigen land op vakantie tijdens het lange paasweekend. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakanties is de bungalow, maar ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn populair.

Leuke paasevenementen
Er zijn weer volop evenementen en activiteiten tijdens de paasdagen zoals een lammetjeswandeling op Texel, de PaasWandel2Daagse in Utrecht, of een Paaswandeltocht in Gouda. De Keukenhof heeft dit jaar het thema ‘From Russia with Love’ en in Schijndel vindt de 33ste editie van Paaspop plaats. Afhankelijk van het weer zijn ook de Nederlandse stranden een belangrijke trekker.

Ook zijn er vele tentoonstellingen in het kader van het kunst- en cultuurevenement Holland Art Cities. In de Hermitage in Amsterdam is Matisse tot Malevich te zien en het Van Gogh Museum biedt de Volpini-serie: Paul Gauguin. In het Gemeentemuseum in Den Haag zijn de tentoonstellingen Voici Paris en Kandinsky en Der Blaue Reiter te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *