Amsterdam leidt imagoschade door afval

Sinds 6 mei is er geen vuilnis meer opgehaald in Amsterdam en dat resulteert in hoge vuilnisbergen op vele straathoeken. Zowel toeristen als Amsterdammers ervaren grote hinder van de opgehoopte vuilnis in de stad. Toeristen storen zich erg aan het afval en maken foto’s van de bergen vuil die vervolgens de hele wereld over gaan. De stad leidt hierdoor enorme schade.

Staking verlengd
Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) maakt zich grote zorgen om de verlenging van de staking van de gemeentelijke reinigingsmedewerkers. Hoewel de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nader tot elkaar zijn gekomen in de cao-onderhandelingen, is er nog geen overeenstemming bereikt. Hierdoor is vooralsnog de staking met een week verlengd tot 19 mei.

Imagoschade
Door het bedrijfsleven en de Amsterdammers is recentelijk zij aan zij gewerkt aan een feestelijke Koninginnedag en een sportieve Giro d’Italia. De stad mag hierdoor terugkijken op twee zeer geslaagde evenementen die het imago van de stad internationaal verder hebben verbeterd. Deze gezamenlijke inspanning wordt nu teniet gedaan door het stijgende imagoverlies naar aanleiding van de ongekende vuilnishopen in de stad.

Ondernemers proberen zoveel mogelijk vuilnis op te slaan, maar de grenzen hiervan zijn inmiddels ook bereikt. Vandaag toonden de ondernemers op het Damrak een mooi initiatief door samen hun opgehoopte vuilnis te verwerken. Gelukkig proberen ook vele Amsterdamse inwoners hun steentje bij te dragen door hun afval waar mogelijk langer binnen te houden, maar ook dit blijkt nu geen houdbare situatie meer. De stoepen en pleinen raken overvol met vuilnis, de stank groeit en er is nog geen einde in zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *