Berlijn favoriete bestemming rond Pasen

pasen in berlijn

Met het paasweekend dichtbij heeft hotelprijsvergelijker www.trivago.nl de favoriete bestemmingen van de Nederlandse reizigers rondom Pasen onderzocht. Daaruit blijkt dat Nederlanders vooral de voorkeur hebben voor de grote Europese steden. Amsterdam staat in de top drie, de stad is ook bij andere Europese reizigers populair.

Volgens de resultaten van het onderzoek door www.trivago.nl kiezen Nederlanders vooral grote Europese steden als reisbestemming voor het paasweekend. Deze reislust wordt niet door alle andere Europese reizigers gedeeld: de Grieken, Engelsen en Fransen hebben voornamelijk buitenlandse bestemmingen in hun top tien, maar de Duitsers, Spanjaarden en Italianen blijven liever dichtbij in het eigen land.

Berlijn, Playa del Inglés en Amsterdam leiden de ranglijst

Het trendy Berlijn staat op de eerste plaats als favoriete bestemming in het paasweekend, de prijzen voor een hotelovernachting zijn hier relatief goedkoop; de gemiddelde hotelprijs ligt op 93 euro per nacht per tweepersoonskamer in de periode rond Pasen. Nederlanders zoeken de voorjaarszon op in Playa del Inglés op Gran Canaria; deze bestemming is op de tweede plaats te vinden. Amsterdam staat op plaats drie van de lijst; de gemiddelde prijs voor een overnachting in de hoofdstad is 165 euro in het paasweekend. Amsterdam is minder populair onder de andere Europese reizigers, maar de stad staat toch in de top 20 van de Italianen (5e plek), de Duitsers (10e plek), de Spanjaarden (13e plaats), de Grieken (14e plek), de Polen (14e plek) en de Fransen (plaats 18). Alleen bij de Engelsen is de stad minder favoriet, bij hen staat Amsterdam slechts op de 40e plaats. De rest van de ranglijst, met voornamelijk steden in Zuid-Europa, ziet er als volgt uit;

4. Boedapest

5. Riga

6. Belek

7. Istanbul

8. Lissabon

9. Brussel

10. Milaan

De keus van de andere Europese reizigers

In de ranglijsten met favoriete bestemmingen voor andere Europese reizigers blijkt dat de Grieken, Engelsen en Fransen vooral de grote buitenlandse steden opzoeken; de top drie van de Grieken bestaat uit de steden Rome, Berlijn en Londen, de Engelsen kiezen de steden Londen, Dubai en Barcelona en de Fransen reizen dit paasweekend graag naar Parijs, Rome en New York. Duitsers vinden vooral de steden in eigen land het meest aantrekkelijk; de top drie bestaat uit Berlijn, Hamburg en München. De Spaanse reizigers prefereren de Spaanse steden Madrid, Barcelona, Granada, Valencia en Sevilla; deze steden staan in de top vijf. Bij de Italianen zijn Milaan en Rome in de top twee te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *