Danone trekt gezondheidsclaims in

Danone

Danone trekt probiotische gezondheidsclaims (alweer) in! Bijna een jaar nadat Danone voor de eerste mail de gezondheidsclaims voor de populaire probiotische yoghurt introk, trekt de Franse zuivelgigant de aanvraag tot beoordeling van de gezondheidsclaims op Activia en Actimel opnieuw in.

De Franse zuivelgigant diende twee aanvragen in bij de EFSA (de European Food Safety Authority). Danone verwachtte een korte termijn antwoord van de EFSA, maar kreeg geen respons. Volgens Danone verloopt de communicatie met de toezichthouder erg stroef en bestaat er geen duidelijkheid over de criteria waarop de EFSA haar aanvragen toetst.

Op 1 juni wordt er een vergadering met de industrie en de EFSA geplanned in het Italiaanse hoofdkwartier van Danone. Volgens de vice-president van Danone en het hoofd van de EU Regulatory Affairs, Patrick O’Quin, worden er positieve resultaten verwacht, maar verkiest Danone momenteel om haar marketing- en communicatiestrategie voor te bereiden op een « worst-case-scenario ».

Danone blijft erbij dat Actimel de weerstand helpt te verhogen door middel van goede bacteriën. De Q1 resultaten van Danone blijken hoger dan verwacht, maar desalniettemin daalde de Danone aandelen met 2% op basis van bovenvermelde informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *