Eerste Nederlandse koffie- en theebeurs

Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 is de eerste koffie- en thee (vak)beurs die op 15, 16 en 17 mei 2010 plaats vindt in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs met het woord ‘beleef’ in de titel gaat haar naam helemaal waarmaken.

Naast een keur aan interessante exposanten steekt organisator Mijn broer & ik BV breed in op de bewustwording rondom koffie en thee met demonstraties, clinics, lezingen, kampioenschappen en entertainment. Dat maakt de beurs tot een bijzonder interessant evenement voor zowel consumenten als bedrijven. Horecaondernemers kunnen er bovendien nieuwe manieren ontdekken om met koffie- en theebeleving extra omzet te genereren.

Ondanks de toenemende populariteit van koffie en thee en alles wat daarmee samenhangt, ontbrak het in Nederland tot voor kort aan een vak- of consumentenbeurs op dit gebied. Met Beleef Koffie | Beleef Thee voorziet organisator Mijn broer & ik BV in een groeiende behoefte bij zowel consumenten als horeca en bedrijven.

De jaarlijks terugkerende beurs heeft als doel bezoekers koffie en thee te laten beleven in alle mogelijke facetten. Voelen, ruiken, proeven, beleven, leren en doen zijn de steekwoorden. Door op het evenement verschillende ruim opgezette area’s en pleinen in te richten, wordt tegemoet gekomen aan de specifieke wensen van iedere doelgroep. Zowel consumenten als horeca en bedrijven worden op hun wenken bediend.

Op Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 kunnen bezoekers uitgebreid kennis maken met de laatste nieuwe koffiemachines voor thuis (servings, pads, capsules, volautomaten), bijproducten (servies en opbergsystemen), toonaangevende horecamachines en baristatools (stoomkannen, tampers, afklopbakken en borstels). Verder kunnen zij volop bijzondere koffie- en theesoorten proeven, demonstraties en workshops volgen, zelf koffie branden en kennis maken met de laatste gadgets op koffiegebied. Voor wie meer inhoudelijke verdieping zoekt, worden er lezingen verzorgd door nationale en internationale koffieprofessionals. Passend entertainment zal natuurlijk ook niet ontbreken tijdens Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010.

In de aanloop naar de beurs organiseert Mijn Broer & Ik een online fotoveiling, waar geboden kan worden op prachtige canvasdoeken van fotograaf Gerben Hettinga. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan WarChild. Tijdens de beurs worden de doeken overhandigd aan de winnende bieders en ontvangt WarChild een cheque met de volledige opbrengst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *