Frankrijk het Wintersportland van Europa

afbeelding wintersport frankrijk

Frankrijk is één van de belangrijkste skigebieden ter wereld. Vele wintersporters kiezen er jaarlijks weer voor om te gaan skiën in Frankrijk, en niet alleen vanwege de grootte van de skigebieden.

Frankrijk heeft namelijk nog veel meer te bieden:

de meeste accommodaties zijn direct aan of op de piste (ski-in, ski-out);
de bestemmingen zijn vaak goed bereikbaar en de wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en sneeuwvrij;
er zijn veel “gletsjerbestemmingen”;
Frankrijk beschikt over een prachtige natuur en een uitstekende keuken.

Andere redenen waarom vele vakantiegangers kiezen voor een skivakantie in Frankrijk:

de brede pistes;
de grote diversiteit in moeilijkheidsgraad (groene, blauwe, rode en zwarte pistes);
het moderne liftennetwerk;
de vele off-piste mogelijkheden.

Maar ook de gunstige prijs van wintersport in Frankrijk ten opzichte van bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland is voor vele wintersporters een belangrijke factor.

Frankrijk is namelijk pas veel later gestart met het wintersporttoerisme, en om te kunnen concurreren, hebben veel accommodatieverschaffers in samenwerking met touroperators gunstige pakketprijzen (accommodatie + skipas) samengesteld.

Wintersport-aanbiedingen

Er zijn verschillende reisorganisaties die hun sporen hebben verdiend met het organiseren van een betaalbare skivakantie naar Frankrijk, Italië of Andorra, en het is zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een wintersportaanbieding naar uw gewenste land van bestemming.

Via het internet kunt u op eenvoudige wijze een overzicht vinden van alle bestemmingen, accommodaties en skigebieden die worden aangeboden. Vele reisorganisaties voorzien hun accommodaties en bestemmingen van een uitgebreide omschrijving, foto’s, pistekaarten en een overzicht met prijzen en eventuele opties zoals ski- en snowboard-huur, skiles, uitbreiding skipas, etc. Zo kunt u vanuit uw luie stoel alles rustig bekijken en vergelijken.

Gedurende het seizoen zijn er veel lastminutes en speciale wintersport aanbiedingen. Let u er wel op dat het reisbureau waar u zaken mee wilt doen, is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zodat het garant staat voor een geslaagde wintersportvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *