Goed weekend voor attractieparken

De Nederlandse attractieparken hebben het eerste goede weekend van het seizoen achter de rug. Dat zegt een woordvoerder van de Club van Elf, de vereniging van grote dagattractiebedrijven in Nederland. Ook de strandhouders hebben goede zaken gedaan.

De Keukenhof in Lisse profiteerde van het lekkere weer. Niet alleen de Nederlanders waren er te vinden, maar ook veel buitenlandse toeristen kwamen naar de mooie bloemenzee kijken. Vooral Japanners, Chinezen, Brazilianen en Russen genoten van het bloemenpark.

Dierenpark Emmen trok veel bezoekers die onder meer kwamen kijken naar een broedende kolibrie in de vlindertuin. Toverland in het Limburgse Sevenum ontving vooral veel Belgische en Duitse bezoekers.

In Attractiepark Slagharen konden mensen weer de prachtige en lieve pony’s zien en aanraken. Het park startte als Ponypark Slagharen, maar deed enige tijd geleden afstand van de pony´s. Nu zijn de geliefde pony´s weer terug in het park.

De Efteling in Kaatsheuvel heeft ook een goed weekend achter de rug, aldus een woordvoerster van het familiepark.

Strandtenten
De horecagelegenheden bij de stranden deden ook goede zaken dit weekend. Vooral zaterdag was het een mooie lentedag. Dit was te merken aan het aantal mensen in Zandvoort, Bloemendaal, Scheveningen, Kijkduin en Bergen. Zondag viel wat tegen, daar de beloofde zon wegbleef. De bezoekersaantallen zijn nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *