Honden binnenkort ook op Twitter

Speelgoedfabrikant Mattel lanceert deze herfst in de Verenigde Staten, een nieuwe gadget waarmee honden kunnen twitteren. Als dit een succes wordt, dan zal de ‘Puppy Tweet’ in de lente van 2011 ook naar Europa komen.

Hoe werkt het?
Aan de halsband van de hond wordt een plastic plaatje gehangen. Dit plaatje staat in verbinding met een USB-ontvanger die aangesloten is op de computer. In het plaatje zitten 500 voorgeprogrammeerde activiteiten die bij een hond geregistreerd kunnen worden. Vervolgens stuurt de ontvanger bij elke beweging of geluid van de hond een tweetboodschap naar het sociale netwerk. Dit werkt alleen als de hond binnen een bepaald bereik van de computer is.

Handig voor als je zelf niet thuis bent en je je hond in de gaten wilt houden. Zo wordt je via een Twitterboodschap op de hoogte gehouden of je hond de bank aan het vernielen is, je hond loopt te blaffen of gewoon lekker ligt te snurken tot de baas weer thuiskomt.

Trends
Met deze nieuwe gadget speelt Mattel in op twee populaire trends: het gebruik van sociale netwerken en ‘real time’ communicatie, en daarnaast de liefde die de hondeneigenaren hebben voor hun viervoeters.
De adviesprijs voor de Puppy Tweet in de Verenigde Staten is 29,99 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *