Kiemgroente: Mosterd Cress

kiemgroente

Mosterd Cress is, net als taugé en alfalfa, een kiemgroente. Deze groenten kenmerken zich allen door een lekker pittige smaak en een zeer hoge voedingswaarde. Mosterd Cress heeft een vurige smaak die lijkt op mierikswortel of wasabi. Dat geeft extra pit aan elk gerecht.

Wat kan ik ermee doen?

  • lekker in de mosterdsoep
  • bij kalkoenfilet met romige saus met mosterdcress
  • door de aardappelsalade met pittige kaas en walnoten
  • in een friseesalade met gerookte kip, mango en honingdressing
  • door mayonaise voor bij mosselen.

Waar let ik op bij het kopen?
Zorg dat de blaadjes frisgroen zijn en het plantje niet verlept is.

Hoe bewaar ik ze?
Bewaar Mosterd Cress in de koeling. Daar kan het tot zes dagen bewaard blijven.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden?
Je hoeft de cress niet te wassen. Knip gewoon af wat je nodig hebt en zet het plantje dan weer terug in de koeling.

Bereidingstijden
Geen, want Mosterd Cress wordt op het laatste moment aan het gerecht toegevoegd. Wees voorzichtig met de dosering vanwege de sterke smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *