‘Leuk’ fruit aantrekkelijker voor kinderen

fruit kinderen

Uit onderzoek is gebleken dat vooral een mooi uiterlijk belangrijk is voor het verhogen van de fruitconsumptie onder kinderen. Uit de tests bleek dat kinderen meer fruit aten wanneer het er leuk en aantrekkelijk uit zag.

Dit meldt het tijdschrift ‘Appetite’. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ongeveer 100 Nederlandse en Belgische kinderen tussen de 4 en 7 jaar.

De onderzoekers hopen dat ouders en scholen luisteren naar de uitkomsten. In de studie werden appels, aardbeien en pitloze druiven op verschillende manieren aangeboden aan kinderen tussen 4 en 7 jaar.

Fruit in de vorm van een egel, door kleurrijke cocktailstokjes in een watermeloen te steken, bleek bijvoorbeeld een groter succes dan wanneer het fruit gewoon op een witte schotel werd aangeboden. Kinderen aten bijna twee keer zo veel van het ‘fun’-fuit.

Supermarkten kunnen ook profiteren van deze bevindingen, door het fruit aantrekkelijker aan te bieden. Dit kan misschien ook door middel van aantrekkelijke verpakkingen en het toevoegen van een klein speeltje. Wel benadrukken de onderzoekers dat het concept wel vernieuwend moet blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *