Londen kleurt voor de vijfde keer oranje

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) organiseert voor de vijfde keer op rij het evenement Holland House in Londen. Doel van dit evenement is Britten kennis te laten maken met Holland en de typische Nederlandse sfeer tijdens Koninginnedag.

Op 16 en 17 april treden in Londen de Nederlandse dj’s Michel de Hey, Mason en DJ Afrojack op en de Nederlandse bands Zuco 103, Back to the Zoo, Postman en DI-RECT. Het NBTC verwacht ongeveer 70.000 bezoekers.

Holland Clubbing met de beste House DJ’s
Vrijdag 16 april gaat Holland House van start met de ‘Koninginnenach’ in club ‘The Arches’. Bekende Nederlandse dj’s zoals Michel de Hey, Mason en de headliner DJ Afrojack zullen de beste House tracks laten horen. Daarnaast zorgen Wouter de Moor, Shermanology, de deep funky house van Groovenatics en MC Lady Bee voor verdere invulling van dit clubfeest.

Andrew van der Feltz, vestigingsmanager NBTC Groot-Brittannië: “In 2009 bezochten zo’n 1,4 miljoen Britten ons land en de meesten komen voor een stedentrip. Britten willen de sfeer van onze steden beleven en deel uitmaken van het stadse leven. Holland House helpt ons de typisch Nederlandse sfeer over te brengen op (potentiële) Britse bezoekers.”

Traditionele Koninginnedag
Op zaterdag 17 april verplaatst Holland House zich naar Trafalgar Square in Londen waar de Nederlandse bands Zuco 103, Back to the Zoo, Postman en DI-RECT optredens verzorgen. Tussen de acts door zullen dj’s de menigte vermaken. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te krijgen langs schilderijen van Hollandse meesters in de National Gallery.

Tijdens deze ‘traditionele Koninginnedag’ is er een speciale ‘kids corner’ voor de kleintjes en ook de authentieke Nederlandse markt met demonstraties zoals klompen maken ontbreekt niet. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het oer-Hollandse thema fietsen en zijn er spectaculaire polsstokhoogspringdemonstraties onder leiding van voormalig wereldkampioen Rens Blom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *