Meer boekingen meivakantie

Het totaal aantal geboekte vakantiereizen voor de meivakantie komt ruim 10% hoger uit dan vorig jaar. Meer dan de helft van de mensen die geboekt hebben, hebben gekozen voor een vliegvakantie. Een kwart kiest voor een zogenoemde eigen vervoerreis. Daarmee lijkt langzaam een einde te komen aan de economische recessie en ziet reisbrancheorganisatie ANVR de zomervakantie met vertrouwen tegemoet.

Spanje blijft geliefde bestemming
Vakantiegangers blijven overwegend in Europa. Binnen Europa winnen Frankrijk en Turkije verder aan populariteit en ook Spanje blijft een geliefde bestemming. Het aantal boekingen voor verre reizen ligt 3 procent lager dan vorig jaar, maar het aantal boekingen naar de Verenigde Staten laat juist een plus van 36 procent zien.

“De trend dat het moment van boeken steeds dichter komt te liggen op het moment van vertrek lijkt zich ook dit jaar voort te zetten. De afgelopen weken heeft de consument zijn zomervakantie duidelijk beter geboekt dan in de weken daarvoor, want het totale aantal vakantieboekingen ligt al bijna op hetzelfde niveau als verleden jaar”, aldus ANVR-directeur Frank Oostdam. “Aan de gemiddelde reissom kunnen we zien dat de consument deze zomer ook bereid is iets meer uit te geven voor zijn vakantie. We hebben dan ook alle vertrouwen in de zomervakantieboekingen.”

Vliegen populair
Deze zomer kiest tweederde van alle reeds geboekte reizigers voor een vliegbestemming, waarmee het vliegtuig het meest populaire vakantievervoermiddel is. Zo’n 75% daarvan geeft de voorkeur aan een bestemming op het Europese continent, terwijl de overige 25% een verre bestemming kiest. De Verenigde Staten, Egypte en de Nederlandse Antillen zijn de meest favoriete verre bestemmingen deze zomer, dichterbij is dat vooral Turkije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *