Opruiming illegaal gestalde fietsen

De gemeente Den Haag gaat de omgeving van het Haagse Centraal Station grondig opruimen. Vooral fietsenbezitters moeten alert zijn: alle fietsen die buiten de bewaakte fietsenstalling onder het station of de gratis fietsenflat staan geparkeerd worden verwijderd. Advies van de gemeente is om je fiets in Fietsenflat of de bewaakte fietsenstalling te stallen.

De eerste fietsen zijn inmiddels weggehaald van het Koningin Julianaplein. Op 7 mei aanstaande moeten álle illegaal gestalde fietsen weg zijn.

De komende tijd wordt veel gebouwd rond het Centraal Station. Het Koningin Julianaplein wordt klaargemaakt voor de bouw van een nieuw woon/kantorencomplex en de luifel van het station verdwijnt. De fietsen buiten de stalling staan sowieso illegaal geparkeerd maar moeten nu definitief plaatsmaken voor deze werkzaamheden.

Voorkomen is beter dan genezen
Fietsers kunnen eenvoudig voorkomen dat hun fiets door de gemeente wordt verwijderd, door hem te stallen in de bewaakte fietsenstalling onder het station of in de gratis fietsenflat náást het station. Daar staat hij bovendien droog en veilig geparkeerd. Mensen die hun fiets buiten de stalling parkeren worden met borden en flyers gewezen op het feit dat hun fiets illegaal geparkeerd staat en dat hij weggehaald wordt. Aan geparkeerde fietsen worden waarschuwingslabels gehangen waarop staat dat mensen hun fiets legaal moeten stallen.

Fiets weg? Fietsdepot Haaglanden!
Als een fiets wordt weggehaald, brengt de gemeente hem naar het nieuwe Fietsdepot Haaglanden aan de Junostraat 24 op de Binckhorst. Op fietsdepothaaglanden.nl is te zien of een fiets bij het depot staat. Is hij er? Dan kan de eigenaar hem terugkrijgen tegen betaling van 15 euro. Dat kan alleen met een PIN-pas (dus niet met cash of credit cards) en is een tegemoetkoming in de onkosten die zijn gemaakt voor het verwijderen van de fiets.

De eigenaar moet zich kunnen legitimeren en aantonen – bijvoorbeeld met een passende fietssleutel – dat de fiets écht van hem is.

Aangepaste openingstijden
Het Fietsdepot is tot 13 mei elke werkdag tot 18.00 uur geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *