Restaurant El Bulli van troon gestoten

Het restaurant Noma in Kopenhagen is uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Hiermee is het legendarische El Bulli in het Spaanse Roses van de troon gestoten. El Bulli staat nu op de tweede plaats. Verder is Spanje met drie restaurants in de top 5 vertegenwoordigd.

Restaurant Noma nummer 1
Noma, het restaurant van de 32-jarige chefkok René Redzepi, is gelegen in het havengebied van Kopenhagen in een gerestaureerd pakhuis. Chef Redzepi is een ambassadeur van de Scandinavische keuken en werkt vooral met lokale seizoensingrediënten.

El Bulli nummer 2
Tussen 2006 en 2009 kreeg restaurant El Bulli van chefkok Ferrán Adrià de prestigieuze titel. In februari van dit jaar maakte de Spaanse chefkok bekend zijn wereldberoemde 3-sterrenrestaurant El Bulli te sluiten in 2012 en 2013. Hiermee wil hij de tijd nemen om na te denken welke koers hij op wil gaan met zijn restaurant in Roses, Girona. Ook wil hij nieuwe ideeën opdoen over moleculair koken.

Nederlandse restaurants in top 50
Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats. De Librije in Zwolle is nieuw binnengekomen op nummer 37.

De lijst met de beste restaurants ter wereld wordt samengesteld door ervaren en invloedrijke eetschrijvers, recensenten en chefkoks van over de hele wereld.

Top 10 beste restaurants ter wereld 2010
1. Noma, Denemarken
2. El Bulli, Spanje
3. The Fat Duck, Groot-Brittannië
4. El Celler de Can Roca, Spanje
5. Mugaritz, Spanje
6. Osteria Francescana, Italië
7. Alinea, Verenigde Staten
8. Daniel, Verenigde Staten
9. Arzak, Spanje
10. Per Se, Verenigde Staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *